De voordelen van een auto importeren uit Duitsland.

De voordelen van een auto importeren uit Duitsland.

De voordelen van een auto importeren uit Duitsland.

Er zijn vele autoliefhebbers die maar wat graag ooit eens in een eigen Audi of BMW zouden willen rijden. Het prijskaartje is wat deze bestuurders vaak doet besluiten om voor een ander merk te kiezen. Leasen is een alternatief, voor een vast maandelijks bedrag kan er dan toch in een droomauto worden gereden. Maar dan is de auto niet volledig eigendom. Wel is dit het geval wanneer men de auto uit Duitsland importeert. Bij onze oosterburen ligt de prijs vaak een stuk lager en is de staat van een occassion meestal beter. Wat zijn nog meer voordelen van een auto importeren uit Duitsland?

Populaire auto’s.

Een voordeel is dat er in Duitsland nu eenmaal wordt gereden in auto’s die populair zijn onder de Nederlanders. Het komt dan ook veelvuldig voor dat mensen een Audi of BMW importeren uit Duitsland. Ook Mercedes en Volkswagen zijn populaire merken die naar Nederland worden vervoerd.

Lage kilometerstanden.

Duitse auto’s worden sneller ingeruild dan in ons land. Zo komt het dat binnen het aanbod van occassions veel wagens van minder dan 3 jaar oud voorkomen. De kilometerstanden zijn hierdoor in vergelijking lager dan bij Nederlandse tweedehands auto’s. Hiernaast gaat de Duitser over het algemeen beter met zijn auto om zodat deze in een betere staat verkeert bij de verkoop.

Beter uitgerust.

Een ander verschil met de Nederlandse markt is dat auto’s bij aankoop standaard zijn uitgerust met vele extra opties. Gemakken en leuke bijkomstigheden die in ons land bij de prijs worden opgeteld zijn in Duitsland standaard inbegrepen. Wanneer je dus een occassion importeert kun je er bijna al van uit gaan dat de auto luxueus is uitgevoerd.

Importeren is eenvoudig.

Ten slotte wordt vaak gedacht dat het importeren van een auto uit Duitsland een zware opgave is. Tegenwoordig valt dit reuze mee. Er zijn tal van gespecialiseerde bedrijven die al het papierwerk voor de consument uit handen nemen en deze tijdens het hele importproces begeleiden.