Een RDW kentekencheck uitvoeren bij een tweedehands auto

Een RDW kentekencheck uitvoeren bij een tweedehands auto

Een RDW kentekencheck uitvoeren bij een tweedehands auto

Een kentekencheck uitvoeren is alleen nuttig wanneer je een tweedehands auto wilt gaan kopen. Bij een nieuwe auto heeft het doen van een kentekencheck geen zin. Waarom het belangrijk is om bij een tweedehands auto een kentekencheck uit te voeren, lees je hier.

Betrouwbare kentekencheck

Heb je een leuke tweedehands auto op het oog? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je zoveel mogelijk over de desbetreffende auto weet. Je wilt immers niet na aanschaf voor onaangename verrassingen komen te staan. Er is eigenlijk maar één manier waarop je volledige en actuele informatie over een auto kan opvragen, en dat is via RDW kentekencheck. Dit werkt heel simpel. Je hoeft alleen maar het kentekennummer in te voeren bij een site, en vervolgens krijg je alle belangrijke informatie over de auto te zien. Rdw.nl is een site waarop je zo’n kentekencheck kan uitvoeren.

Wat voor informatie?

Je vraagt je misschien af wat voor informatie zo’n kentekencheck je oplevert. Allereerst kun je allerlei technische specificaties zien van de auto, zoals het model en het bouwjaar. Ook kun je zien hoeveel eigenaren het voertuig gehad heeft. Daarnaast kun je zien wanneer de auto voor het laatst een APK keuring heeft ondergaan. Dit is wel fijn om te weten, want als je dit zelf nog moet gaan doen dan kan het duur uitpakken. Het is daarom wel zo prettig als dit recentelijk nog is gedaan. Daarnaast kun je ook direct zien of het voertuig is ontvreemd. Wel zo prettig om te weten, want je wilt natuurlijk niet straks in een gestolen auto rondrijden.