Het berekenen van je BPM bij een auto geïmporteerd uit Duitsland

Het berekenen van je BPM bij een auto geïmporteerd uit Duitsland

Het berekenen van je BPM bij een auto geïmporteerd uit Duitsland

Soms is het voordeliger om je auto uit het buitenland te halen, oftewel te importeren. Het is hierbij echter belangrijk dat je met veel dingen rekening houdt. Je kunt namelijk niet zomaar naar Duitsland gaan, daar een auto aanschaffen en deze fluitend naar Nederland rijden zonder dat er ook maar iets aan de hand is. Naast dat je een Nederlands kentekenbewijs moet hebben, zit je ook met de belasting, zoals de belasting op personenauto’s en motorrijwielen of ook wel BPM. Het kan je veel geld besparen als je op de juiste manier je BPM berekend.

Hoe bereken ik het BPM op mijn geïmporteerde auto uit Duitsland?

Er zijn tegenwoordig verschillende websites waarop je de BPM gratis kan berekenen, het is echter niet mogelijk om even wat gegevens in te vullen en dat je dan weet hoeveel BPM je moet gaan betalen. De regel is namelijk dat je elk BPM formulier mag gebruiken vanaf het moment dat de auto voor het eerst geregistreerd is. Aangezien de BPM heffing elk halfjaar anders is, kan het zijn dat je veel verschillende formulieren moet invullen voordat je uiteindelijk de goedkoopste BPM regeling hebt gevonden. Het kost wat moeite, maar het scheelt je soms wel honderden euro’s!

Kan ik de BPM door de Belastingdienst laten berekenen?

Dat kan, maar dan weet je vrijwel zeker dat je nooit de laagste BPM prijs zult betalen. Aangezien je gratis de BPM van je import auto uit Duitsland kunt berekenen is het verstandiger om het zelf te doen. De Belastingdienst zal namelijk simpelweg het laatst gebruikte formulier voor de BPM heffing gebruiken en dat is niet automatisch de goedkoopste. Wees daarom verstandig en bereken zelf gratis de BPM van je import auto uit Duitsland, zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je niet teveel betaald! Lukt het je niet, kijk dan eens bij Easy Import