Auto kopen

Indien u een auto wilt kopen met deskundige begeleiding kiest u voor de Aankoopbemiddelingsservice van Autovide. Uw bemiddelaar is een vakman. Hij staat voor uw belang en met raad en daad staat hij u bij. Hij helpt u bij:

• Het zoeken naar de auto van uw dromen
• De bezichtiging
• Prijs onderhandelingen met verkopers
• Taxatie van de auto
• Opstellen van (ver-)koopcontracten
• Het regelen van de overschrijving
• Indien gewenst het laten uitvoeren van een aankoopkeuring *
• Het regelen van Autogarantie *

Voor al deze onderwerpen zult in de toekomst gratis informatie terug vinden op de auto info site autovide

Uw nieuwe auto verzekeringen.

Wanneer u een nieuw auto heeft gekocht of een goede occasion bent u altijd verplicht het voertuig te verzekeren. Het is altijd raadzaam om op het moment van aankoop van uw auto uw auto verzekering eens goed te bekijken. Juist wanneer u wisselt van auto kunt u ook makkelijk van verzekeraar wisselen. Daarbij komt dat de premie afhankelijk van uw situatie; per verzekeraar flink kan verschillen. Een goeden vergelijking kan u al snel honderden euro’s per jaar besparen. Hiervoor kunt terecht op deze website .

Zoals u weet moet u auto altijd tegen de WA; wettelijke aansprakelijkheid zijn verzekerd. U verzekeraar komt dan op voor de schade die u een ander toe brengt. Niet voor iedereen is een basis WA dekking voldoende. Het is ook een beetje afhankelijk van wat voor auto u heeft gekocht en welke waarde het voertuigen heeft. Immers een oude auto kunt je niet allrisk verzekeren hiervoor zijn helaas geen mogelijkheden. Maar wanneer u juist een duren auto heeft gekocht van vele duizenden euro’s is een allrisk dekking wel zo prettig.

Naast de waarde van het voertuig spelen persoonlijke situatie een belangrijke rol. Hier onder valt uw schade verleden. Heeft u jaren geen schade gereden dan heeft u vast recht op no claim korting. Deze korting krijgt u ook als u wisselt van verzekering maatschappij. U verzekeraar is namelijk verplicht u schade verleden te melden in Roy-data dit is de royementsverklaring database waar in iedere verzekeraar kan terug vinden wat u schade verleden is geweest.

Naast uw schade verleden spelen uw leeftijd, het type voertuig en de massa ledig voertuig een rol bij de tot stand komen van uw premie. Een grote zware auto kan immers meer schade aanbrengen als een klein en ligt voertuig. Dit geld ook voor auto met een hoge acceleratie snelheid, de kans dat men harder zal rijden is immers veel groter.