Auto kopen? Doe een kenteken check

Auto kopen? Doe een kenteken check

Auto kopen? Doe een kenteken check

Met een kenteken check op OVI rdw kenteken check kunt u een kenteken natrekken om een geschikte auto te vinden. Wilt u een auto kopen, dan is het verstandig een kenteken check te doen voordat u gebruik maakt van auto bemiddeling. Een kenteken natrekken geeft u direct inzicht in het autoverleden. Hierdoor weet u snel of de auto van uw dromen daadwerkelijk een droom of eerder nachtmerrie is. In dit artikel bespreken we welke RDW voertuiggegevens u kunt controleren met de RDW kentekencheck en gaan we verder in op de vervolgstappen.

Kenteken check – Inzicht in RDW voertuiggegevens

Met de kenteken check kunt u een berg aan RDW voertuiggegevens verzamelen. U kunt op basis van het nummerbord inzicht krijgen in alle algemene voertuiggegevens. Dit zijn alle gegevens die de Rijksdienst Wegverkeer in haar database heeft opgeslagen. Hierbij kunt u denken aan het merk, model, type, uitvoering, kleur, gewicht en de motorische eigenschappen van een auto. U kunt ook de autohistorie opvragen met de kentekencheck, u krijgt dan inzicht in het aantal vorige eigenaren, de datum eerste tenaamstelling RDW kenteken, datum laatste tenaamstelling en of het een origineel Nederlandse auto is. Alsof het nog niet genoeg is kunt u ook het autoverleden natrekken om te zien of de auto in het verleden schade heeft gehad. Heeft de auto schade gehad dan zal de kenteken check de schadelocatie aanduiden en kan uw aankoopbemiddelaar deze locatie controleren en zijn/haar bemiddeling daarop afstemmen. De Rijksdienst Wegverkeer bepaald ook hoeveel wegenbelasting er betaald moet worden voor een voertuig. U kunt uw wegenbelasting berekenen op basis van RDW voertuiggegevens zoals gewicht en brandstoftype. Deze twee factoren, samen met uw woonplaats, bepalen hoeveel autobelasting u moet betalen.

Zoals u merkt levert de kentekencheck RDW een grote hoeveelheid bruikbare auto aankoopinformatie. U kunt zien of de auto naar allen waarschijnlijkheid een eerlijke auto betreft en wat de vaste lasten voor het betreffende voertuig zijn. Is dit naar wens dan volgen de vervolgstappen.

Kenteken check en vervolgstap

Stel, alle gegevens uit de kenteken check geven aan dat de auto die u op het oog heeft een prima auto is. Dan kunt u de auto gaan bezichtigen, hierbij is het handig een expert mee te nemen. De experts van Autovide kunnen u helpen bij het bepalen van de waarde van de auto. Zij zijn professionals op gebied van onderhandeling en weten hoe en tot waar zij kunnen afdingen. De kosten van een aankoopbemiddelaar worden dan ook snel terugverdiend in de onderhandeling. Ook kunnen zij de auto keuren. Een auto aankoopkeuring is een absolute aanrader. De combinatie kenteken zoeken, aankoopkeuring en aankoopbemiddeling geeft u de allergrootste kans op een goede deal. Mocht u vragen hebben dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen.